Derfor blir du aldri rik

Hva er grunnen til at de rike er rike? Hva er det de gjør som de fleste andre ikke gjør? Ser vi bort ifra de som arver seg rik, så er det enkelte kjennetegn som går igjen.

Investering

For at pengene skal vokse og jobbe for deg, må du investere pengene. Det er det de som har blitt rike har forstått. Ved å alltid investere og re-investere pengene, gjør at pengene vokser. Men, da må man også tåle å bære risiko. Her er det mange som faller fra. Risiko er noe vi nordmenn rett og slett ikke er komfortabel med. For tanken på at pengene kan synke i verdi er noe som skremmer folk fra å investere der hvor forventet avkastning er langt høyere.

Fokus på inntekter

Det er mange som er flinke til å spare penger – snu og venda på krona. Vi får stadig sparetips i aviser og på nett om det ene og det andre. Dette fokuset tar dessverre vekk fokuset på inntekter. Kanskje er det fordi det virker enklere å bruke mindre penger, enn det er å tjene mer penger. Men er det noe som virkelig hjelper på i veien mot rikdom, så er det nettopp det å tjene mer penger – vel å merke at man fortsatt har kontroll over kostnadene.

Kunnskap

Ved å tilegne seg kunnskap om økonomi, så vil man ha lettere for å ta rasjonelle og kloke beslutninger. Når man også vet mer om f.eks aksjemarkedet, så vil man ha mer is i magen når kursen går ned. Det finnes mye gratis informasjon på nettet (her er det bare å google). Ellers er det bøker og videoer som er nyttige. Sjekk gjerne med bokbutikken Amazon og se etter bestselgere i den aktuelle kategorien.

Sitat fra Warren Buffett:

«Risk comes from not knowing what you’re doing.»

Mål

Warren Buffett har helt sikkert satt delmål for å nå et visst beløp, som anses som «lommerusk» etter hans kapital idag. Når man starter å spare/investere penger, så kan f.eks 100.000 kroner være første delmål. Deretter en halv million kroner. For så  et mål om å nå det «magiske» beløpet på én million kroner. Derfra er det ingen grunn til å stoppe.

Stå-på-vilje

Det kreves en enorm stå-på-vilje for å bygge opp kapital. Det holder ikke med korte skippertak. Her er det langvarig innsats som gir belønning. Det er også her mange faller fra. For én ting er å være flink med økonomien i et år, men å holde samme løp i flere år er vanskeligere. Da er det viktig at man ser fremover og at man tenker at det til syvende og sist går tilbake til en selv. Det skal ikke være enkelt å bygge opp nok kapital til å leve godt – da ville alle andre gjort det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *